Hippotekets Lovis RS 7069

sto, f. 2011, svart, ca 100 cm, prem G1
e. Almnäs Tromb
u. Zandra -
Wessel v.d. Amstelhof - Onyx v.St Geerhof

Lovis i webstamboken

Lovis har allt jag vill ha hos en shetlandsponny: rastyp, rörelser, användbarhet och temperament. Hon "är" mitt avelsmål. Hon är flerfaldigt guldbelönad med upp till 42p på utställningar, har 3 gånger utsetts till champion ungsto och blev reserv BIS som 2-åring. Hon fick avelsdiplom som treåring.

Lovis är en fantastisk allroundponny, som funkar till allt vi provat! Hon agerar skoltaxi i par med Cassis, drar hem hö på fyrhjulsvagnen, är fantastiskt lättkörd med rockarden och har börjat inskolning till ponnytravare. Hon är numera även ridponny som testat agility och har börjat träna lite hoppning. Och det fungerade även bra med lite trickträning. Ett kanonbra exempel på shetlandsponnyns mångsidighet, helt enkelt!
Just nu är Lovis utlånad till ridskola.

Avkommor: inga
Lovis har betäckts 2 säsonger, då hon gått med hingst under en brunst vardera säsong - inte mer än så då hon är så extremt lättfödd och jag inte vågat ha kvar henne på betet. Hon har tyvärr inte blivit dräktig vid dessa tillfällen, eller det har åtminstone inte resulterat i föl.Efter några års paus är hon nu dräktig med Pique RS 606.

Fler foton: